Menderes İlçesi’nde bulunan okulların çeşitli proje alanlarında işbirliğini ve tecrübe paylaşımını geliştirmeyi hedefleyen Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü CEVHER projesine yeni bir eTwinning projesiyle katkı sağladık.
Menderes İlçesi’nde bulunan okulların çeşitli proje alanlarında işbirliğini ve tecrübe paylaşımını geliştirmeyi hedefleyen Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün CEVHER projesine yeni bir eTwinning projesiyle katkı sağladık.
Tecrübe paylaşımının somut bir örneği olma özelliği taşıyan yeni eTwinning projemizi Menderes'te bulunan ilkokul, ortaokul, lise düzeyinde çeşitli okulların; Romanya, Gürcistan ve İtalya'dan yabancı ortaklarımızın katılımıyla yürüteceğiz.
Proje adı: Beyond the Seen: A Journey to Local History (Görünenin Ötesinde: Yerel Tarihe Yolculuk)
Katılımcı Ülkeler: Türkiye, Gürcistan, İtalya, Yunanistan, Romanya
Proje türü: eTwinning
Yurtdışı hareketlilik durumu: Projemiz yurtdışı hareketlilik faaliyeti içermemektedir.
Yaş grubu: 9-14 yaş
Katılımcı sayısı: 20 öğrenci
Proje irtibat kişisi: Savaş İKA- Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Naciye Körnes - Matematik Öğretmeni
Proje Konusu: GÖRÜNENİN ÖTESİNDE: YEREL TARİHE YOLCULUK", öğrencilerin yerel tarihlerini keşfetme ve bu keşif sırasında dijital ve işbirlikçi çalışma becerilerini geliştirme fırsatı sunan bir eTwinning projesidir.
Proje Amacı: Projemiz öğrencilerin okulları ve yakın çevreleri ile daha güçlü bir bağ kurmaları ve kendilerini çevreleyen yerel tarih hakkında daha derin bir farkındalık kazanmalarını amaçlamaktadır. Proje etkinlikleri işbirlikçi bir yaklaşımla tasarlanmış, çeşitli web 2.0 araçlarının etkin bir şekilde kullanılmasına imkan sağlayacaktır. Bu sayede öğrencilerin dijital ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Proje Etkinliklerine Genel Bakış
Projeye katılan öğrenciler çeşitli işbirlikçi faaliyetler aracılığıyla okullarının, yaşadıkları köy veya kasabaların geçmişini yapay zeka, internet kaynakları veya basılı kaynaklar kullanarak araştırıp; bilgi toplayacaktır. Bilgi toplama aşamasında öğrenciler, okullarının veya köylerinin geçmişiyle ilgili bilgi sağlayabilecek yaşlı bireylerle bir araya gelip röportaj yapabilir veya bu kişilerin okula davet edilmesiyle öğrencilerin soru-cevap yöntemiyle bilgi edinmesi sağlanabilir.
Öğrenciler elde ettikleri bilgileri sınıf arkadaşları ile sunum yöntemi ile paylaşacaktır. Bilgilerin paylaşımı aşamasında çeşitli web 2.0 araçları kullanılacak, öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmelerine imkan sağlanacaktır.
Öğrenciler bu projeye katılarak yalnızca araştırma, röportaj, aktif dinleme, sunum ve dijital becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda içinde yaşadıkları toplumun yerel tarihlerine ve kültürel mirasına dair daha derin bir anlayış kazanacaktır.